Jest ok!

Jest ok!

Ten tydzień zdominowany był przez zaawansowanych (3. grupy) i średnio zaawansowanych (2. grupy) windsurferów. I dobrze, bo super wiało! Początkujące osoby pływały w dwóch grupach. Pogoda i wiatr ułatwiały instruktorom pracę, a kursantom zabawę na wodzie. Po południu każdy starał się wykorzystać dobre warunki wiatrowe, które zachęcały do popływania w ślizgu i przećwiczenia zwrotów przy silnym wietrze. Wyczynom naszych kursantów, przyglądali się pasażerowie liniowca płynącego do Dubrownika, który zacumował przy Korculi, na wprost bazy. Widok ten zawsze budzi zdumienie, gdyż trudno uwierzyć, że taki kolos może się zmieścić w wąskim Kanale Peljeskim.
Ci, którzy dopiero rozpoczęli przygodę z windsurfingiem, po zajęciach mogli poleżeć na plaży i naładować się słoneczną energią, której jest tu pod dostatkiem. I podziwiać widok pływającego promu-giganta, przy którym Korcula wydaje się swoją własną miniaturką.

Korcula jak miniaturka, a my jeszcze mniejsi!

Korcula jak miniaturka, a my jeszcze mniejsi!

Imprezka w bazie przy zachodzącym coraz wcześniej słońcu :)

Imprezka w bazie przy zachodzącym coraz wcześniej słońcu :)

Przed południem słane Jugo, po południu silny Mistral - to idealne warunki do nauki.

Przed południem słane Jugo, po południu silny Mistral - to idealne warunki do nauki.

Kursanci zafundowali pasażerom Azury niezłe przedstawienie;) Body drag w wykonaniu Mirka. Dzieci uwielbiają być wrzucane do wody. Początkujący widsurferzy z instruktorem. Hela w Adriatyku. Zwycięzca regat już kombinuje jak tu utrzymać formę do następnego sezonu. A konkurencja jest spora! Agnieszka - I miejsce w regatach w grupie zaawansowanej. Gratulujemy!!! Wszystkich korci żeby dotknąć burty ręką :) Imprezka na plaży.
Newsy    |    O nas    |    Polska    |    Galeria    |    Sklep    |    Mapy    |    Kontakt    |    PÓŁKOLONIE
Pol 33 © 2011. Wszystkie prawa zastrzeżone
Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.